Abia asteptam sa va impartasesc reteta mea de Pui cu sos de smantana si mustar la Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune. Ne-am lins pe degete. La propriu :))
Combinatia smantana + mustar este una reusita, iar daca adaugam si niste galbiori, deja savoarea se intensifica.
(Ca sa fie complet trendul de toamna, am pregatit un fel de risotto din conopida. Va spun, secretul este sa condimentati si sa caliti conopida astfel incat ea sa ramana al dente si gustoasa. In momentul in care opariti/fierbeti conopida, isi schimba imediat gustul, nemaifiind “indragita” , mai ales de copii.)
Ca in fiecare an, sarbatorim Crocktober si al lui festival gustos de retete sanatoase, iar eu nu pot decat sa va recomand din nou, cu toata inima, sa va imprieteniti bucataria fie cu un slow cooker Crock-Pot, fie cu un Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
Mai multe retete CrockPot aici
Detalii si retete grozave gasiti aici >>>
Mai jos va invit sa cititi si sa vedeti cat de repede si usor se pregateste acest Pui cu sos de smantana si mustar la Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune.
Timp preparare: 30 min Nr. portii: 4 Complexitate: medie
Ingrediente:
- 2 pulpe pe pui
- 300 gr galbiori proaspeti
- sare
- 2 cepe albe
- 50 ml ulei
- 400 gr smantana
- 2 lg mustar
- 300 ml apa plata (supa de pui)
- 1 conopida mica
- optional (un catel de usturoi)
Mod de preparare:
Se curata si se taie marunt ceapa.
Carnea se curata si se portioneaza.
Se conecteaza aparatul la o sursa de curent.
Se desface capacul aparatului si se pune deoparte.
In vasul aparatului, se pune uleiul, un praf de sare si ceapa taiata (optional si un catel de usturoi taiat marunt).
Se apasa butonul Brown/Saute, fara a pune capacul, cu durata de 7 minute, apoi se apasa tasta Start.
Odata rumenita ceapa, se adauga si carnea si se lasa pana se rumeneste si aceasta.
Se adauga apa fierbinte (supa de pui).
Smantana se amesteca impreuna cu mustarul si sare, apoi se pune peste carne. Se amesteca usor cu o spatula.
Se asaza capacul, se fixeaza supapa de eliberare aburi in pozitie inchisa.
Se apasa tasta Poultry, durata de 20 minute, presiune Low, apoi tasta Start.
Aparatul va incepe sa gateasca mancarea, timp in care se pregateste risotto de conopida.
Cand programul de gatire s-a incheiat, va trece automat pe functia de pastrare cald.
Cu maxima atentie, se deschide supapa de eliberare aburi, se asteapta sa se degaje tot aburul, apoi se desface capacul.
Nota: Daca va place mancarea mai scazuta, puteti adauga lichid mai putin. Noua ne place ca sosul sa fie mai suculent.
Conopida se desface in buchete mici, se spala, apoi se toaca marunt cu ajutorul unui robot.
Intr-o tigaie se incinge uleiul, se adauga o ceapa tocata marunt.
Odata rumenita, se adauga conopida maruntita si se lasa la rumenit circa 5-7 minute. Se potriveste gustul de sare, iar la final, se adauga putin unt.
Puiul cu sos de smantana si mustar se serveste fierbinte, alaturi de risotto de conopida sau mamaliguta calda, dupa preferinte.
Sa va fie de folos!
No Comments