Menu
Dulciuri / Fursecuri/ Biscuiti

Cartofi dulci, prajitura copilariei in varianta mea

Astazi as dori sa va impartasesc reteta de Cartofi dulci, prajitura copilariei in varianta mea. Nu stiu cati dintre voi ati crescut cu aceasta prajitura, dar eu imi amintesc cu mare drag de ea.

Nu era o prajitura scumpa, dimpotriva, era pregatita din resturi de blaturi, resturi de crema, pesmet, biscuiti, tot ce ramanea ca materie de lucru intr-o cofetarie. Dar era atat de gustoasa si aromata.
Alte retete aici
Inca de cand am primit un cos imens cu bunatati de la prietenii de la Rostar, am zis ca voi pregati acesti Cartofi dulci si aromati.
Treaba a mers foarte repede, am adaugat niste nuci coapte si am tavalit cartofii prin cacao aromatizata cu rom. Nu imi amintesc sa fi pregatit un desert mai repede decat acesta :))
Au iesit… grozavi! Va poftesc la Cartofi dulci, prajitura copilariei in varianta mea!

prajitura cartof prajitura cartof


Timp preparare: 15 min Nr. portii: 10 – 12 Dificultate: usoara

Ingrediente:

  • 400 gr biscuiti Rostar (eu am folosit Petit Beurre si biscuiti cu crema)
  • 50 gr miez de nuci (coapta in prealabil)
  • 100 gr crema de ciocolata
  • 50 gr unt
  • 250 ml lapte
  • un praf sare
  • cacao
  • arome

Mod de preparare:

Mai intai se pun la incalzit laptele, untul, un praf de sare. Se amesteca pana se topeste untul si compozitia se omogenizeaza usor.
Intr-un castron, se faramiteaza* cu mana biscuitii.
*Sunt atat de fragezi incat nici nu trebuie sa presati prea mult.
Se adauga nucile macinate mai mare, crema de ciocolata si laptele cu untul topit. Aici se pot adauga aromele preferate rom, menta, dupa preferinte.
Se amesteca bine cu mana (puteti folosi o manusa de unica folosinta) sau puteti pune totul la robot. Compozitia va fi moale, lipicioasa.
Se presara cacao intr-un castronel. Cu mana umeda (sau cu manusa de unica folosinta) se formeaza batoane potrivite care se tavalesc prin pudra de cacao.
Se pun la rece pana in omentul servirii. Sunt deliciosi, cu siguranta va vor placea.
Sa va fie de folos!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.