Menu
Dulciuri / Prajituri

Vafe cu dovleac, scortisoara si nuci pecan

Daca tot vine “Haolinul”, cum zice Veveritoiul meu, atunci zic sa ne pregatim cu niste Vafe cu dovleac, scortisoara si nuci pecan.

Nu sunt fanul acestui Halloween, dar orice ocazie este buna pentru a pregati un desert rapid si gustos.

Vafele sunt o alegere grozava, fie ca sunt in varianta dulce, fie sarata.
Piticii mei sunt fani vafe, le plac in special cele belgiene, pudrate cu putin zahar vanilat sau cu nutella.

Mai multe retete de vafe

Aparatul de facut vafe Waffle Maker Duraceramic de la Breville este tare harnic si vi-l recomand.
Aluatul nu se lipeste, vafele se coc uniform si este usor de curatat.
Daca va face cu ochiul, il puteti achizitiona de pe www.breville-romania.ro

vafe cu dovleac vafe cu dovleac

Timp preparare: 30 min Nr. portii: Complexitate: medie 

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 200 piure dovleac indulcit
  • 1/2 lgta sare
  • 2 oua de gaina
  • 150 ml smantana lichida
  • 2 lg miere de albine
  • Scortisoara
  • Anason
  • Cuisoare
  • 200 gr faina de grau
  • pt servit:
  • miere
  • scortisoara
  • nuci pecan coapte
  • ciocolata topita

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Intr-un vas, se mixeaza spuma ouale, un praf de sare. Se adauga piureul de dovleac, condimentele, smantana lichida, mierea, apoi faina, amestecand pana la omogenizare.

Se lasa deoparte compozitia.

Aparatul Waffle Maker Duraceramic Breville se conecteaza la o sursa de curent.

Se desface capacul. Cu ajutorul unui polonic, se toarna din compozitie pe placile aparatului.

Se inchide capacul usor, acesta reglandu-se in functie de cum cresc vafele.

Se lasa pana se coc bine si devin pufoase.

Odata coapte, se scot cu ajutorul unei spatule din lemn.

Se servesc cu miere, scortisoara pudra si miere sau ciocolata topita.

Sumt delicioase!

Sa va fie de folos!

[/preparare]

   

   

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.