Menu
Diverse

Provocarea Misterioasa – gazda lunii florar

Iata-ma din nou in postura de gazda a Provocarii Misterioase, initiate de prietena noastra, Cerasela, cu a ei casuta culinara  plina de bunatati!

Luna aceasta am preluat stafeta de la Laura Din, asa ca trebuie sa pun la treaba imaginatia.

Provocarea aceasta consta intr-o serie de ingrediente cu care cei participanti dau forma, gust si culoare unui preparat constituit in mai mica sau mai mare parte din aceste ingrediente, insa obligatoriu trebuie adus in prim plan ingredientul vedeta. Cel mai frumos si clar, ne explica insasi Cerasela:

“Cutia noastra virtuala va contine un numar de 7 pana la 10 ingrediente precum si un ingredient vedeta care va straluci in preparatul vostru, ingrediente cu care voi va trebui sa faceti o reteta sau mai multe in functie de imaginatia voastra. O parte a ingredientelor se pot repeta in alte luni, dar nu mai mult de jumatate in aceeasi combinatie. Preparatele nu trebuie sa contina alte ingrediente in afara de cele propuse de gazda, singurele acceptate fiind apa, orice tip de grasime vegetala sau animala, zahar, miere sau alti indulcitori, faina, amidon, sare, condimente (aici fiind incluse si condimentele lichide de exemplu: soia sos, worcestershire sos, teriaki sos etc. dar si toate tipurile de otet, mustar, ketchup, maioneza), verdeturi (patrunjel, marar, coriandru, cimbru, etc.) pastai de vanilie, arome pentru prajituri si alti aditivi alimentari (zahar vanilat si aromatizat, gelatina, conservanti, coloranti), agenti de crestere pentru aluaturi (bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, praf de copt si drojdie).

 Orice persoana cere vrea sa participe trebuie sa faca o reteta cu ingredientele respective (le puteti folosi pe toate sau doar o parte din ele, singurul ingredient care trebuie sa apara obligatoriu in reteta este ingredientul vedeta), sa o posteze pe blogul personal cu link catre aceast post, ca sa promovam aceasta provocare si link catre blogul care a lansat provocarea lunii respective si care va gazduii parada cu retetele participante.”
Asadar, prieteni, desfacem cutia Misterioasa de luna aceasta si regasim urmatoarele: ciocolata, biscuiti/ fursecuri, oua, smantana, fructe de mare, salate de oricare fel, vin rosu, branzeturi, iar ca si ingredient vedeta: capsuna parfumata si gustoasa!
Sper cu toata inima sa ne fie tuturor pe plac aceasta serie de ingrediente si sper sa strangem o parada de senzatie!
Va pupacesc si 3, 2, 1…start provocare! :))))
Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.