Tort de clatite, cu banane, ciocolata, nuca prajita si caramel, cum va suna toate astea la un loc in farfurie? Hmm… va place?
Dar haideti sa vedeti ce rapid am prestat si ce bunatate de clatite au iesit. Sunt pufoase, pline de cacao, caramelul si nuca prajita… sunt… prea bune!
Combinatia este … dementiala, cel putin pentru mine, si cred sincer ca ar trebui evitate astfel de tentatii, intrucat nu te poti abtine! :))) Dar daca nu va luptati cu kilogramele in plus, ati putea creste frecventa :))))
Deci, acelasi Panini Maker de la Breville Romania, m-a ajutat si de aceasta data.
Rapid, silentios, fara caldura, fara tigai murdare, fara dureri de cap :))) Un pic de efort si gata acest tort de clatite, cu banane, ciocolata, nuca prajita si caramel.
Timp de preparare: 30 minute
Nr. de portii: 6
Ingrediente:
- Pentru clatite:
- 2 cani cu faina de grau
- 1 praf sare roz de Himalaya
- 3 linguri cu cacao neagra
- 1/2 plic praf de copt
- 1 vrf. cutit bicarbonat de sodiu
- 2 cani cu lapte dulce, de vaca
- 1/4 cana ulei de floarea soarelui
- pentru umplut:
- 4 banane tari
- ornamente ciocolata
- caramel de casa
- miez de nuca
Mod de preparare:
Conectam aparatul Panini Maker la o sursa de curent.
Intr-un castron, turnam laptele, adaugam sarea si bicarbonatul de sodiu, amestecam si adaugam si uleiul.
In alt castron, cernem faina cu praful de copt, adaugam cacaua, sarea. Amestecam cu o furculita ca sa se distribuie toate uniform.
Adaugam cate un pic pentru compozitia de lapte, amestecand continuu cu un tel para. Omogenizam compozitia si dam deoparte.
Ridicam capacul aparatului cu atentie, si cu ajutorul unui polonic, turnam si formam discuri din aluat. Lasam cateva secunde capacul ridicat, apoi il presam usor, dar nu de tot, astfel ca fiecare clatita sa iasa mai groasa. Lasam aproximativ 20 secunde, apoi ridicam capacul si scoatem clatita formata cu ajutorul unei spatule din lemn. Le asezam pe toate pe un gratar de bucatarie.
Dupa ce le-am copt pe toate, pregatim bananele. Le curatam si le feliem. Nuca o tocam grosier si o coacem cateva secunde intr-o tigaie pe foc. Atentie, cateva secunde doar, altfel se va arde.
Pregatim o farfurie intinsa. Asezam o prima clatita, asezam cateva felii de banane, presaram cateva ornamente de ciocolata, turnam un pic de caramel.
Asezam urmatoarea clatita, iar cateva felii de banane, cateva ornamente de ciocolata si caramel. Repetam operatiunea pana epuizam clatitele, iar stratul superior, il presaram cu nuca prajita, ornamente de ciocolata si iarasi caramel.
Stiu ca e cald, dar puteti savura o felie din minunatia asta alaturi de un lichior de tip latte macchiato, sau un Sheridans, musai cu gheata.
Eu am comis-o si spun sincer, a fost …demential!
5 Comments
Maria Udrea
24 iulie 2015 at 14:58Suna bini di tat! 😀
Zau ca as manca o portie maaare, chiar daca sunt la dieta 😛
Laura Nechita
25 iulie 2015 at 7:24Merisor, sunt bestiale, insa eu nu ti-as recomanda, ai putea sa te ingrasi cu 40 de grame :)))))) Muah!
Livia
26 iulie 2015 at 16:52Bai mi-a venit- un newsletter de sa lesin aici pe birou. Ai talent pe care l-ai rafinat anul acesta, sa faci poze sa moara lumea de pofta:)
Laura Nechita
26 iulie 2015 at 18:45Lia :)))) multumesc mult pentru aprecieri! Sentimentul e reciproc! Te imbratisez!
maria mihalache
4 august 2015 at 15:14Minunat arata asa ca te rog sa ma servesti repede,repede cu o portie!