Clatite aperitiv cu somon si crema de branza sunt un aperitiv dragut si gustos, perfect pentru o masa festiva.
Noul meu gadget de la Breville Romania m-a cucerit iremediabil!
Daca in prima faza, mi-am rasfatat piticii cu niste clatite dulci, a venit randul meu sa savurez niste clatite sarate, umplute cu crema de branza si somon afumat. Sunt foarte usor de facut, iar Panini Maker si-a indeplinit misiunea rapid si curat!
Timp de preparare: 30 minute Nr. de portii: 20 – 24 buc
Ingrediente:
- 2 oua de gaina
- 200 gr iaurt de casa
- 1 praf sare roz de Himalaya
- 200 ml lapte dulce, de vaca
- 1 vrf. cutit bicarbonat sodiu
- 3 linguri cu ulei de masline extravirgin
- 2 cani faina de grau
- pentru umplutura:
- 200 gr branza de vaci
- 200 gr smantana grasa
- 1 praf sare de Himalaya
- 1 praf nucsoara
- 1 ardei gras rosu
- cateva fasii somon afumat
Mod de preparare:
Conectam aparatul Panini la o sursa de curent.
Intr-un castron, amestecam usor ouale cu sare. Adaugam iaurtul, laptele si bicarbonatul de sodiu. Amestecam un pic, apoi adaugam uleiul si amestecam iar.
Faina o adaugam in doua transe, amestecand bine cu telul. Compozitia trebuie sa fie un pic vartoasa, densa. In functie de tipul fainii, este posibil sa va intre mai multa sau mai putina. Dam compozitia la frigider si pregatim crema de branza.
Intr-un castron, punem branza si o lingura de smantana, apoi sarea. Cu ajutorul unui blender mixam branza pana devine fina. Adaugam nucsoara si restul de smantana si amestecam. Potrivim gustul de sare.
Spalam si curatam ardeiul gras si il taiem cubulete. Jumatate din cubulete le adaugam peste crema de branza., amestecam un pic si o punem la rece.
Scoatem compozitia de clatite din frigider, si ridicam capacul aparatului. Cu ajutorul unui polonic, turnam in cantitate mica, vreo 3-4 discuri de aluat, apoi inchidem capacul si asteptam aproximativ 20 de sec sa se coaca.
In functie de cat de rumenite le dorim, lasam aparatul sa isi faca treaba. Dupa ce s-au copt, le scoatem pe o farfurie sau un gratar si le lasam sa se raceasca de tot. Procedam la fel cu toata compozitia.
Dupa ce s-au racit, le asezam pe un platou, spritam un pic de crema de branza, asezam o fasie de peste si decoram cu mici cuburi de ardei rosu. Se dau la rece pana in momentul servirii.
2 Comments
dia_diana58
21 iulie 2015 at 11:54Grozava scula , dar extrem de scumpa … tu l-ai primit ptr experimentare (ca Merisor) sau l-ai achizitionat ?
Sa-l folosesti sanatoasa si cu spor !
Maria Udrea
21 iulie 2015 at 18:33Mi-ar placea sa fiu unul din teroristii tai, nu vrei sa ma infiezi? :)))
Arata tare bine, tare apetisante, ai o inspiratie de inspiratie!
Muah!