Dintre deserturile la care visam de multa vreme, este si acest Tiramisu fara zahar, o reteta facuta cap coada in varianta cu indulcitor natural de la Green Sugar.
Mai multe retete de dulciuri fara zahar, gasiti aici
Va spun sincer, credeam ca am mancat cel mai bun Tiramisu de casa, cu mult timp in urma, dar in aceasta varianta a iesit peste, peste asteptari de bun.
Am copt piscoturile, am pregatit crema si am adaugat un ingredient care l-a transformat dintr-un desert gustos, intr-unul senzational! Am adaugat coaja de portocala tocata marunt. Va recomand cu toata inima sa incercati si in aceasta combinatie.
Poate veti spune ca e mult de munca, dar piscoturile se fac mai repede decat va imaginati, crema este gata in 15 – 20 minute, dar timpul de asteptare pana la servire e cam mare :)) Va recomand sa il lasati la rece peste noapte, iar a doua zi sa il savurati cu ochii inchisi.
Iata reteta pentru Tiramisu fara zahar!
Timp preparare: 1 h Complexitate: medie Nr. portii: 6
Ingrediente Tiramisu fara zahar:
- aluat piscoturi
- 3 oua de gaina
- sare
- 2 lg faina de grau
- 2 lg cacao neagra
- 3 lg indulcitor Green Sugar
- extra: 2 lg indulcitor pudra
- Crema:
- 3 galbenusuri
- 4 lg indulcitor Green Sugar
- 50 ml amaretto
- 250 gr mascarpone
- 400 gr smantana grasa 30%
- coaja portocala (rasa sau tocata marunt)
- in plus:
- 300 ml cafea espresso (eu am folosit neindulcita)
- cacao neagra pt pudrat
Mod de preparare Tiramisu fara zahar:
Se separa cele 3 oua. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza spuma. Se adauga indulcitorul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma si lucioasa. Se incorporeaza galbenusurile.
Faina si cacaua se cern si se adauga peste compozitia de oua, amestecand usor cu o spatula.
Compozitia rezultata se transfera intr-un poche si se spriteaza bastonase de dimensiune potrivita in tava de copt, prevazuta cu hartie.
Deasupra piscoturilor formate, se pudreaza usor indulcitor pudra.
Piscoturile se coc in cuptor, la 180 grade C, timp de aproximativ 25 minute, in functie si de cuptorul fiecaruia. Dupa coacere, se scot si se lasa la temperat in tava, apoi se scot pe un gratar de bucatarie pentru a se raci de tot.
Crema se pregateste in momentul in care piscoturile sunt pregatite pentru a fi insiropate.
Cele 3 galbenusuri se amesteca energic impreuna cu indulcitorul, apoi se tranfera pe ochiul de aragaz. Se lasa pe foc mic, amestecand continuu pana cand devin cremoase si capata consistenta. Se iu de pe foc si se lasa putin la temperat, apoi se adauga lichiorul amaretto.
Peste crema de oua, se adauga branza mascarpone si se amesteca pana la omogenizare.
Separat, smantana se mixeaza pana devine pufoasa si capata consistenta. Se adauga 3 lg indulcitor pudra.
Peste frisca, se adauga crema de oua cu mascarpone si se omogenizeaza. O parte din crema se transfera intr-un pos cu care se orneaza Tiramisu.
Intr-un vas, se asaza un strat de piscoturi, se insiropeaza bine cu jumatate din cantitatea de cafea. Se asaza jumatate din cantitatea de crema ramasa, se niveleaza frumos, apoi se presara coaja de portocala. Se asaza al doilea rand de piscoturi, se insiropeaza cu cafeaua ramasa. Se adauga si crema ramasa si se presara din nou coaja de portocala. In final, se orneaza cu crema din pos, apoi se presara cacao.
Desertul se tine la rece pana a doua zi, cand poate fi servit cu mare pofta.
Acest Tiramisu fara zahar este cel mai bun din cate am gustat vreodata si va recomand cu toata inima sa incercati aceasta varianta.
No Comments