Ciocolata de casa cu fistic si sirop de agave este unul dintre deserturile noastre preferate, mai ales in perioada sarbatorilor.
Dimineata, la cafea, un cubulet de ciocolata este mai mult decat perfect de savurat.
Spre deosebire de Ciocolata alba cu fistic si merisoare, pe aceasta am facut-o cu multa cacao si am indulcit-o cu sirop de agave. Daca iubiti ciocolata neagra, aceasta ciocolata de casa cu fistic si sirop de agave va va cuceri.
Am adaugat merisoare confiate, fistic si coaja de portocale, mult rom si cacao neagra. Pentru mine cel putin, este desertul perfect.
Sper sa va imbie vizual si sa incercati si aceasta varianta.
Timp preparare: 20 min Nr. portii: 30 Complexitate: medie
Ingrediente Ciocolata de casa cu fistic si sirop de agave:
- 250 gr lapte praf
- un praf sare
- 40 gr cacao neagra
- 120 gr unt (82%)
- 120 ml sirop de agave
- 50 ml apa plata
- fistic
- merisoare
- coaja de portocala
- 2 lg rom
Mod de preparare Ciocolata de casa cu fistic si sirop de agave:
Se pregateste o forma patrata de 15 x 15 cm. Se tapeteaza cu folie alimentara.
Intr-un vas, se cerne laptele praf, se adauga cacaua si un praf de sare. Se amesteca usor cu un tel. Se adauga fisticul (copt in prealabil), merisoarele si coaja de portocala maruntita. Se amesteca iarasi ca sa se distribuie uniform.
In alt vas, se pune untul la topit. Apa se amesteca cu siropul de agave si romul si se adauga peste untul topit. Se lasa cateva secunde, amestecand usor, apoi se ia de pe foc si se adauga peste laptele praf.
Se amesteca energic pana la omogenizare, apoi compozitia se toarna in tava pregatita. Se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se tempereze. Se transfera la frigider dupa ce s-a racit bine.
Pentru portionare, se foloseste un cutit bine ascutit.
Este o ciocolata cu gust intens de cacao, foarte aromata gratie romului si coajei de portocale.
Un desert pe cat de simplu, pe atat de gustos. Sa va fie de folos!
No Comments