Menu
Dulciuri / Fursecuri/ Biscuiti

Fursecuri Arici, fragede si aromate

Aceste Fursecuri Arici, fragede si aromate imi faceau mereu cu ochiul, chiar imi pare rau ca nu le-am facut mai demult, sunt delicioase.

Am plecat de la reteta de pe Bucataras, cu mici modificari si au iesit atat de fragede si gustoase. Sunt si tare dragalase si de efect, mai ales in perioada sarbatorilor.

Mai multe retete de fursecuri gasiti aici.

In general, fursecurile sau biscuitii cu nuca sunt deliciosi, asa ca va dati seama ce gust bun au acestea. Eu am adaugat extract de portocale, vanilie, iar in compozitia de aluat am folosit si untura. Sunt delicioase, chiar delicioase!

Sper sa va placa si sa incercati si voi combinatia.

Timp preparare: 20 min Nr. portii: 24 Complexitate: medie

Ingrediente Fursecuri Arici, fragede si aromate:

  • 150 gr unt moale
  • 50 gr untura
  • un praf de sare
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 250 gr faina de grau
  • un varf praf de copt
  • extract de portocale
  • pasta de vanilie
  • in plus:
  • 2 albusuri
  • 250 gr miez nuca

Mod de preparare Fursecuri Arici, fragede si aromate:

Intr-un bol pune untul, un praf de sare, pasta de vanilie si extract de portocale si zaharul. Spumeaza bine, apoi incorporeaza cele doua galbenusuri. Amesteca faina cu praful de copt si adauga-le peste compozitia de unt. Amesteca bine cu o lingura mai intai, apoi framanta cu mana pana obtii un aluat omogen. Nu framanta excesiv ca sa ramana fragede fursecurile.

Pune aluatul la rece, ambalat intr-o folie, pentru o jumatate de ora.

Tapeteaza cu hartie de copt o tava mare.

Scoate aluatul de la rece, imparte-l in 22-24 de bile egale. Eu am cantarit la 29 gr fiecare bila. Modeleaza-le apoi asaza-le in tava de copt, la distanta unul de altul.

Bate spuma usor cele doua albusuri. Toaca mai mare miezul de nuca.

Ia fiecare bila, trece-o prin albus de ou, apoi tavaleste-o prin nuca si asaza in tava. Procedeaza la fel cu toate bilele.

Coace fursecurile in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 12-13 minute, in functie de cuptor. Important este sa fie frumos rumenite.

Scoate tava din cuptor si lasa fursecurile la racit. Nu le manevra decat dupa ce s-au racit de tot pentru ca sunt foarte fragede.

Le poti pudra cu zahar daca vrei, dar sunt destul de dulci si asa.

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.