Uneori cele mai savuroase deserturi ies din ingrediente putine, usoare si fara a necesita coacere.
Cazul de fata o dovedeste! Nu vin cu aceasta reteta ca fiind nemaivazuta, ci vin cu ea ca sa vedeti ce puteti face cu cateva ingredinte si in cat timp, astfel in care v-ar tenta ceva dulce dar rapid de facut, sa aveti si o alta perspectiva.
Recunosc, nu a fost o prajitura mare, insa s-a dovedit a fi mult prea mica pentru apetitul teroristilor si, de ce sa nu recunosc, si pentru al meu :)))) Este foarte cremoasa, pufoasa, iar gustul de visine se contopeste cu gustul cremei fine.
Cateva piscoturi, iaurt, zeama de compot, niste banane prea coapte, putina cacao si gata desertul.

 

 

Reteta:

Timp de preparare: 15 minute
Nr. de portii: 8-10 

Ingrediente:
– 1 cutie cu iaurt grecesc (400 gr)
– 1 cutie mascarpone (250 gr)
– 50 gr zahar pudra
-1/2 pliculet gelatina (5 gr)
– 2 banane
–  piscoturi din comert
– zeama compot visine
– ornamente ciocolata
– cacao

Mod de preparare:

Am amestecat o cutie de iaurt grecesc cu una de mascarpone. Am adaugat zaharul. Am hidratat foarte putina gelatina in zeama de compot de visine. Nu am vrut sa iasa racitura, ci doar usor inchegata.
Apoi, am incalzit-o. NU am fiert-o, da? Am incorporat-o in crema. Am adaugat ornamente de ciocolata…cum altfel ?:))) Am pregatit o forma de copt, am asezat folie alimentara, am aranjat-o frumos in interior.
Am insiropat cateva piscoturi cu zeama de compot de visine. Am turnat jumatate din crema, am asezat pe mijloc doua banane intregi, evident curatate. Am turnat restul de crema. Am asezat deasupra cateva piscoturi, am insiropat. Am pus la frigider pana seara.
Am scos din forma prajitura, am pudrat cu putina cacao.
Am savurat o felie. Am…nu am regrete :)))))

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive