Ne dorim cu toti, ca la fiecare sarbatoare, sa pregatim bucate savuroase pentru familie sau pentru prietenii cu care impartim masa.
Cum sarbatoarea pascala se apropie, am zis ca poate va e de ajutor sa vin in intampinarea voastra cu cateva idei de feluri principale, bazate pe carne de miel.
Stiu ca nu toata lumea consuma miel, insa indiferent de carnea pe care o alegem, sau vegetalele alese, important este cat de mult sau cum asezonam, cum pregatim o marinada, sau cat de frageda trebuie sa iasa o friptura.
Iata, vestea buna, o aduce Food Saver, solutii de vidat, care ne vine in ajutor cu o caserola pentru marinarea carnii sau chiar a legumelor. Se pun ingredientele in caserola, se videaza cu ajutorul aparatului. Carnea lipsita de aer absoarbe din plin aromele, marinandu-se astfel destul de repede, iar noi economisim timp destul de important. Carnea sau legumele devin repede pregatite pentru prepararea termica, iar gustul va fi desavarsit. Un plus este si economisirea spatiului in frigider, unde va fi si asa, destul de limitat, mai ales in preajma sarbatorilor.
Oricum ar fi, eu ma declar satisfacuta de ajutorul pe care mi-l da de fiecare data Food Saver.
Din seria preparatelor pe baza de miel, va aduc astazi o rulada grozava care se poate consuma si ca fel principal, dar pe care o puteti consuma si ca aperitiv rece sau mezel pentru sendvisuri!
[ingredients title=”Ingrediente”]
-
- 1 pulpa de miel
- 200 ml vin alb
- 50 ml ulei de masline
- cateva fire spanac fraged
- cateva fire chives
- 1-2 fire usturoi verde
- cateva rosii uscate (conserva)
- lamaie
- cateva rosii cherry
- 3-4 fire rozmarin
- sare grunjoasa
- piper cu lamaie
- oregano uscat
- pt piure
- 250 gr mazare
- 1 cartof mare
- 50 gr unt
- marar verde
- menta verde
- lamaie
- sare
- cateva masline
- ridichi rosii
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Pulpa se dezoseaza , sa iasa fasia intreaga si potrivita pentru o rulada.
Se intinde, se asaza cateva rosii uscate, se condimenteaza cu sare, piper, cateva fire chives. Spanacul se opareste cateva secunde in apa cu bicarbonat ca sa ii intensifice culoarea.
Se scoate din apa, se scurge si se asaza peste rulada.
Usturoiul verde se taie rondele si se adauga peste rulada.
Carnea se ruleaza strans, se leaga frumos cu sfoara/ snur alimentar.
Se pregateste aparatul de marinat FoodSaver si caserola pentru marinare rapida.
Se toarna vinul si uleiul de masline. Se asaza rulada, se mai presara in bait putina sare, piper si oregano.
Se stropeste rulada cu zeama de lamaie, se stropeste cu putin sos iute.
Se acopera caserola, se conecteaza furtunasul la aparatul de vidat Food Saver. Se procedeaza la vidarea caserolei, apoi se roteste butonul spre inchis.
Se deconecteaza aparatul.
Cartoful se curata, se pune la fiert in apa cu sare si un praf de bicarbonat, iar cand este patruns, se adauga mazarea. Se mai lasa cateva minute, apoi se scurg impreuna. Se stropesc cu zeama de lamaie, se adauga untul, menta si mararul tocat. Se asezoneaza cu sare si piper. Cu ajutorul unui blender, se paseaza legumele, nu foarte fin, dar sa iasa omogena compozitia.
Caserola cu carne se scoate de la rece, se roteste butonul spre deschis, se scoate carnea si se pune intr-o forma termorezistenta.
Se asaza cateva crengute rozmarin peste rulada, se taie jumatati cateva rosii cherry si se adauga in forma de copt, alaturi de cateva masline naturale.
Se da totul la cuptor, la foc mediu spre mic, se lasa pana carnea devine patrunsa si baitul scade aproape de tot.
Se serveste alaturi de ridichi proaspete si fragede.Un deliciu, carnea a iesit perfect condimentata, totul foarte rapid, si asta numai datorita marinarii in vid cu ajutorul caserolei si aparatului de vidat Food Saver.
[/preparare]
No Comments