Ne plac mult aceste chiftelute marinate si le putem servi cu garnitura de orez sau piure de cartofi, chiar si cu paste mici.
Nu este o mancare complicata si ceea ce imi place cel mai mult este ca se gateste intr-un singur vas.
Imi place mult aceasta tigaie din fonta emailata de la Crock Pot Romania, si v-o recomand cu toata inima. Nu se lipeste mancarea, se poate folosi si pe foc si in cuptor, este usor de intretinut si ca sa fiu sincera pana la capat, este frumoasa si mi-e tare drag sa gatesc in ea.
Aceste chiftelute marinate se pregatesc usor, se savureaza cu pofta si nici nu stam toata ziua in bucatarie. La fel de gustoasa iese si tocanita de ceapa cu chiftelute.
Am folosit carne de vita si de porc ca sa iasa mai gustoase, iar sosul l-am condimentat pe gustul meu.
Daca vreti sa le pregatiti si voi, condimentati dupa gustul vostru. Mie imi place sa le fac picante.
Asa ca daca va surade ideea unui pranz bun si rapid, va recomand aceste chiftelute marinate.
Timp preparare: 1 h Nr. portii: 4 Complexitate: medie
Ingrediente Chiftelute marinate:
- 600 gr carne tocata (vita + porc)
- 1 morcov
- 1 ceapa mare
- patrunjel verde
- sare
- piper
- cativa catei usturoi
- 2-3 ulei de masline
- 50 ml vin alb
- fulgi ardei
- 2 foi de dafin uscat
- 1 lgta boia de ardei (afumata)
- 500 ml suc de rosii (passata)
- 50 ml apa
Mod de preparare Chiftelute marinate:
Aceste chiftelute marinate se pregatesc foarte usor, asa ca trebuie pregatite toate ingredientele si vasul de gatit.
Morcovul si ceapa se curata, se spala si se dau pe razatoare, respectiv se taie marunt.
Carnea tocata se condimenteaza cu sare, piper, legumele maruntite si putin patrunjel verde tocat marunt. Se formeaza chiftelute de marime potrivita, apoi se lasa la rece 15-20 minute ca se intrepatrunda aromele.
Se curata usturoiul si se preseaza cu ajutorul unui cutit.
Se incinge pe foc o tigaie buna, se pun putin ulei de masline, sare, fulgi de ardei (optional) si usturoiul. Se lasa sa se rumeneasca usor, apoi se adauga chiftelutele si se rumenesc pe toate partile. Nu trebuie rumenite mult, doar cat sa prinda o crusta subtire.
Se toarna vinul alb si se lasa pe foc pana se evapora alcoolul, apoi se adauga sucul de rosii, foile de dafin si boiaua afumata. Se condimenteaza cu un praf de sare si piper.
Se adauga 100 ml apa, apoi se lasa sa se gateasca la foc mic, pana cand sosul scade si ajunge la consistenta dorita. Chiftelutele se mai intorc de pe o parte pe cealalta astfel ca sosul sa le patrunda si sa ramana suculente. Important este sa le gatiti la foc mic si mai mult timp.
Se servesc cu garnitura preferata. Sunt o bunatate!
Sa va fie de folos!
No Comments