Menu
Dulciuri / Prajituri

Briose Padurea Neagra

Am numit aceste Briose Padurea Neagra, plecand de la combinatia de baza a celebrului tort cu acelasi nume.

Va recomand sa incercati si Cheesecake-ul Padurea Neagra

Specific acestui desert celebru, sunt ciocolata si lichiorul de cirese. Eu am folosit cirese amarene (se gasesc in diverse magazine), am insiropat briosele cu siropul de la ele. Am adaugat un strop de ciocolata, ciresele din conserva, un strat generos de frisca, iar deasupra le-am ornat cu niste visine mari, din cele altoite si coapte bine.

Daca vreti, le puteti insiropa cu Kirsch, celebrul lichior de cirese, cu siguranta vor fi si mai spectaculoase la gust.

Am folosit un blat de negresa, nu am folosit unt (stiu ca desertul trebuie sa stea la rece si astfel, blatul se intareste), nici oua.

Astazi am savurat una, cred ca ar fi fost perfecte insiropate cu lichior, dar acum le-am facut pentru a putea fi mancate si de catre copii.

Sa va fie de folos!

Timp preparare: 1 h Nr. portii: 9 Complexitate: medie

Ingrediente Briose Padurea Neagra:

  • blat negresa:
  • 220 gr faina
  • un praf sare
  • 120 gr zahar (puteti suplimenta daca va plac mai dulci)
  • 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
  • 40 gr cacao neagra
  • 1 lg otet de mere (sau din vin)
  • 80 ml ulei de floarea soarelui
  • 230 ml lapte
  • Frisca:
  • 500 gr smantana grasa 32%
  • 50 gr zahar pudra (suplimentati daca vreti mai dulce)
  • In plus:
  • o conserva cu cirese amarene
  • visine proaspete
  • 100 gr ciocolata neagra topita (sau cu lapte)

Mod de preparare Briose Padurea Neagra:

Se pregateste o tava pentru copt briose, se asaza cate o hartie de copt.

Intr-un vas, se amesteca faina, sarea, zaharul, bicarbonatul si cacaua. Se adauga o lingura de otet, api uleiul si se amesteca usor. Nu va speriati, compozitia se va faramita. Se adauga laptele, amestecand energic pana la omogenizare. Compozitia trebuie sa fie lucioasa si densa, fara cocoloase.

Se toarna in formele de briose, apoi se coc la 170 grade C, timp de 30-35 minute, in functie si de cuptor.

Se scot apoi si se lasa la temperat. Eu le-am lasat pana a doua zi intr-o cutie inchisa.

Se decupeaza in mijloc cu ajutorul unui cutitas sau o unei forme speciale. Se insiropeaza fiecare cu sirop de amarene (sau cu lichior de cirese), se adauga in mijloc cate o amarena. Se pune cate o lingurita de ciocolata topita peste cirese.

Se mixeaza smantana pana devine pufoasa si capata consistenta. Se adauga zahar (dupa gust).

Briosele se umplu in mijloc cu un mot de frisca, apoi se orneaza generos deasupra. Se asaza cate o visina.

Se pastreaza la rece pana in momentul servirii. Le lasa 5-10 minute la temperatura camerei pana sa fie servite.

Sunt super bune, iar gustul cireselor amarene din interior, in combinatie cu ciocolata este delicios.

 

 

 

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.