Menu
Dulciuri / Fursecuri/ Biscuiti

Crinkles – Fursecuri cu ciocolata, cafea si aroma de portocala

Nu este prima data cand pregatesc Crinkles – Fursecuri cu ciocolata, cafea si aroma de portocala, sunt absolut delicioase si aromate. Imi place foarte mult gustul lor bun si faptul ca se desfac atat de frumos la copt, ca la final sa arate atat de simpatic.

Am pregatit Crinkles – cu aroma de ghimbir, incredibil de gustoase, dar si varianta simpla de Crinkles cu ciocolata.

Sunt convinsa ca si voi le-ati facut, dar astazi va aduc o combinatie speciala de ciocolata neagra, cafea si aroma de portocala. Nu va spun ca gust bun lasa in gura si ce textura ciocolatoasa. Secretul este sa nu le coaceti mai mult de 7-8 minute, altfel isi vor pierde aceasta textura.

Sunt minunate pe un platou cu prajituri, pot fi oferite in dar intr-un amablaj dragut sau savurate langa o cafea buna.

Va recomand cu toata inima sa incercati aceasta combinatie!

 

Timp preparare: 1 h Nr. portii: 40 Complexitate: medie

Ingrediente Crinkles – Fursecuri cu ciocolata, cafea si aroma de portocala:

  • 230 gr ciocolata neagra (de calitate)
    • 60 gr unt
    • 2 oua
    • 80 ml espresso fara zahar
    • 80 gr zahar pudra
    • 230 gr faina de grau
    • 1 lg cacao neagra
    • 1 lingurita praf copt
    • 1 praf sare
    • 2 lg rom
  • extract portocale (cateva picaturi)
  • coaja rasa de portocala bio (eu am folosit pudra de portocale)
    • zahar alb tos si pudra pt tavalit

Mod de preparare Crinkles – Fursecuri cu ciocolata, cafea si aroma de portocala:

Topeste ciocolata neagra impreuna cu untul, pe baie de aburi. Adauga si cafeaua si amesteca pana se topesc si se omogenizeaza compozitia. Adauga romul si coaja/pudra de portocale si amesteca. Lasa putin la temperat.

Intr-un vas, pune cele doua oua si un praf de sare, apoi spumeaza-le bine, incorporand si zaharul. Compozitia trebuie sa isi dubleze volumul. Adauga extractul de portocale. In timp ce mixezi, adauga si ciocolata topita si omogenizeaza.

Amesteca faina cu praful de copt si pune-le peste compozitia de oua. Mixeaza pana se omogenizeaza. Acopera vasul cu o folie alimentara si pune-l in frigider pentru 1-2 ore. Il poti lasa si peste noapte si sa le coci a doua zi.

Intre timp, pune 100 gr zahar tos intr-un castronel, 100 gr zahar pudra in altul. Peste zaharul tos, adauga putina coaja/pudra de portocale.

Scoate aluatul de la rece. Tapeteaza cu hartie de copt 2 tavi potrivite.

Cu ajutorul unei lingurite, ia din compozitie si modeleaza bile de marime potrivita, apoi tavaleste-le prin zahar tos, apoi prin zahar pudra. Asaza-le in tava de copt, la distanta de 2-3 cm una de alta.

Coace fursecurile in cuptorul preincalzit, la 170 grade C, timp de 7 – 8 minute. Scoate-le apoi si lasa-le la temperat.

Sa nu iti fie teama daca ti se pare ca se vor lasa usor, important este sa obtii textura aceea ciocolatoasa la interior. Daca le tii mai mult la copt, isi vor pastra foarte bine forma, dar nu vor fi la fel la interior.

Aceste Crinkles – Fursecuri cu ciocolata, cafea si aroma de portocala sunt atat de aromate si de bune la gust, incat le vei face din nou in scurt timp.

Sa va fie de folos!

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.