Menu
Aluaturi / Dulciuri / Fara zahar

Paris Brest, varianta fara zahar

Marturisesc ca am visat mult la acest desert, nu este prima data cand il fac, dar este prima data cand fac Paris Brest, varianta fara zahar.

Deserturi fara zahar

Prietenii de la Green Sugar mi-au facut cunostinta cu Caramella, o crema delicioasa de migdale, cu aroma de caramel.
Paris Brest este un preparat de patiserie, pregatit cu aluat oparit – choux, la fel ca si eclerul, insa una dintre particularitati este crema pralinata cu care se umplu cojile. Plecand de la acest detaliu, am pregatit o crema rapida cu Caramella si mascarpone, iar pentru textura de krantz, am macinat alunele coapte adaugand o lingura de Green Sugar Gold. Astfel am obtinut aceasta textura, iar crema este un deliciu.
M-am putut bucura astfel de un desert fara zahar, dar la fel de bun si gustos.
Sper sa va fie de folos varianta mea!

paris brest paris brest paris brestparis brest

Timp preparare: 2 h Nr. portii: 8-10 mari (12 – 14 micute) Complexitate: medie

Ingrediente Paris Brest, varianta fara zahar:
  • aluat:
  • 1 cana cu apa
  • 1 cana cu faina
  • un praf sare
  • 50 gr unt
  • 1 lg GS Gold
  • 5 oua
  • crema:
  • 500 gr mascarpone
  • 150 – 200 g crema Caramella
  • 100 g alune de padure
  • 1 lg GS Gold
  • in plus:
  • fulgi migdale
Mod de preparare Paris Brest, varianta fara zahar:

Intr-un vas, pe foc, se pune o cana cu apa, un cub de unt, indulcitorul si un praf de sare. Cand apa se fierbe si untul se topeste, se adauga toata faina odata, amestecand energic. Se reduce focul la minim, si se continua amestecarea si gatirea fainii pana se obtine un aluat elastic si omogen. Se ia de pe foc si se lasa la temperat.

Odata temperat, se adauga mixand pana la incorporare, cate un ou. In functie de tipul de faina, este posibil sa fie nevoie de +/-1 ou. Compozitia care rezulta trebuie sa fie fina, omogena si sa isi pastreze forma.

Cuptorul se porneste la 220 grade C. Se pregateste o tava cu hartie de copt.

Cu ajutorul unui poche, se formeaza mici discuri din aluat pe hartia de copt.

Daca va este mai usor, puteti trasa pe spatele hartiei discuri de dimensiunea dorita, ca sa va ajute cand puneti aluatul.

Se coc in cuptorul preincalzit, la 220 grade C, primele 10 -15 minute, apoi se reduce usor temperatura la 190 grade C si se continua coacerea inca 20 minute, pana devin rumene si usoare.

Se scot pe un gratar de bucatarie si se lasa la temperat.

Separat, se coc alunele intr-o tava la cuptor sau pe foc, intr-o tigaie, dar cu atentie sa nu se arda.

Odata coapte, se pun intr-un stergar de bucatarie si se freaca usor. Astfel se indeparteaza usor coaja si ramane doar miezul curat.

Intr-un tocator, se macina mare alunele, adaugand peste ele o lingura de GS Gold.

Crema se pregateste foarte usor, mixand usor branza mascarpone cu crema Caramella. Va iesi o crema lucioasa, ferma si foarte gustoasa, suficient de dulce. Daca doriti sa fie mai dulce, puteti suplimenta cantitatea de Caramella. Jumatate din alunele maruntite se adauga in crema, restul se pastreaza.

Cojile se taie transversal, se umplu cu crema fina si se garnisesc cu restul de alune macinate. Se acopera cu cojile superioare si se glazureaza cu 1-2 lgte din crema Caramella. Se pot decora cu fulgi de migdale, copti in prealabil.

Este un desert incredibil de fin, fraged si mega delicios. Nu uitati sa le savurati alaturi de o cafea buna pentru a intregi deliciul.

Sa va fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.